30
mar
2014

Zažil som volebnú noc a bolo to úžasné

WP_20140329_002

 

Dnes je to jasné. Máme nového prezidenta a je ním Andrej Kiska. Tento článok nebude politický komentár, to nechám na ľudí z médií a politológov. Skôr je to moje ohliadnutie za volebnou nocou. Andrej Kiska vyhral voľby aj vďaka veľmi dobrej reklamnej kampani, ktorú mu robila reklamná agentúra Komplot. A keďže som trošička Komplotu pomáhal pri weboch Povedzmuto.sk a PreAndreja.sk, zobrali ma so sebou (za čo som im nesmierne vďačný).

Bola to moja prvá skúsenosť s akciou podobného druhu a bol to poriadny šok. Pri príchode do miestnosti nás ako prvých privítali novinári s pripravenými fotoaparátmi (a bolo ich veľmi veľa, človek sa doslova musel predierať, boli proste všade. Miestnosť sa pomaly zapĺňala ľudmi, mi sme sa občerstvili a čakali na prvé výsledky.

Pre ilustráciu, koľko novinárov bolo prikladám fotku Martina Hanzela

Obrovská vlna nadšenia zavládla pri oznámení prvých výsledkov, doslova burácajúci potlesk. Energia ľudí bola neuveriteľná. Smiech, štastie a pohoda sa stupňovali s ďalšími výsledkami.

Tesne pred polnocou nám bolo oznámené, že náš kandidát získal milión hlasov. Ďalší potlesk, nadšenie a eufória. Fico oznámil prehru a bolo to jasné. Keď prišiel náš prezident do miestnosti, ozval sa ďalší potlesk. Andrej si obehol celú miesnosť a skoro s každým sa zvítal a podal mu ruku.

Počas volebnej noci padalo veľmi veľa vtipov, hlavne sme sa bavili na sociálnych médiách a ľudovej tvorivosti, ktorá okamžite zavládla internetu. Samozrejme som pokecal so strašne veľa ľuďmi (však ako inak ja)

K záveru noci som sa pridal a dal dokopy fotografmi, ktorí tam fotili (vďaka Tomáš za zoznámenie), keďže s nimi som si mal najviac čo povedať. S nimi sme to ťahali ešte v Loby bare v hoteli, kde po tretej ráno prišiel aj Andrej Kiska aby sa s poslednými hosťami zabavil. My sme sa ešte chvíľu bavili a pobrali sa domov. Samozrejme, sme si stihli urobiť trocha srandu z bulvárnych novinárov – mali ste vidieť ako za nami bežali, keď sme pred hotelom začali spievať a potom ich tváre keď zistili, že sme to IBA my:).

Ešte raz chcem poďakovať Komplotu za možnosť zúčastniť sa a pogratulovať im za skvelú robotu!

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.