6
okt
2014

Vytlačená fotografia ako ideálny darček

Pred pár rokmi ma poprosil kamarát či by som ho a jeho sestru nenafotil. Chceli dať rodičom ako vianočný darček ich spoločnú fotografiu. Nafotil som, odovzdal som oni to vytlačili a 24. decembra mamku dohnali k slzám. K tejto príhode som sa nedávno vrátil, keď sme s kamarátom diskutovali o tom, kde zálohovať naozaj fotky, ktoré chceš o 5-10 rokov vytiahnuť a spomínať. A prišli sme na jednu vec. Jediné trvanlivé médium je tlačená fotka. Žiadny Facebook, Cloud, Dropbox, HDD.

Nedávno som kamarátke sľúbil za pomoc malý darček. Potrebovali sme do Wineplanet.sk nafotiť vizuály pre jedno víno a ona mi robila modelku. Po dlhšom rozmýšľaní som sa rozhodol jej tú fotku vytlačiť a darovať.

Tlač fotografie na plátno. Ale kde?

Keď už prišlo rozhodnutie tlačiť na plátno, rozhodoval som sa kde. Po googlení a pýtaní sa na Facebooku som sa rozhodol pre tlač cez ImagePoster.eu. A musím povedať, že k mojej spokojnosti. Odovzdanie fotografie prebieha cez ich online systém bezproblémovo. Objednávka prebieha na pár klikov.

2014-10-06_1141

Super je, že si v ich systéme môžete priamo upraviť fotografiu (základné grafické úpravy ako orez, farby atď). Celý systém je jednoduchý a prehľadný, že by to zvládol objednať aj môj otec.

Plátno je kvalitne pripevnené na ráme

Plátno je kvalitne pripevnené na ráme

Po chvíli mi prišli potvrdzovacie emaily a všetko som pokladal vybavené. Objednávka bola vyriešená do niekoľko dní (tuším 2). Samozrejme som si vybral osobný odber čo sa ukázalo ako moja chyba. Nájsť si čas niekam zájsť cez pracovnú dobu je celkom problém pre mňa, keďže robím na Zlatých Pieskoch. Vo firme boli taký milý, že mi objednávku podržali u nich viac ako 2 mesiace! Za čo som im vďačný.

Fotografie je okolo celého rámu a jej hrúbka je ideálna na stenu.

Fotografie je okolo celého rámu a jej hrúbka je ideálna na stenu.

Fotografia na plátne bola kvalitne zabalená bublinkovou fóliou, takže poškodenie počas transportu nehrozilo. Ale čo je hlavné fotografia kamarátku potešila :)

Takto vyzerá fotografia na stene

Takto vyzerá fotografia na stene

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.