Začali ste fotiť zrkadlovkou? Weby, ktoré by ste mali poznať

Človek je vizuálny tvor. Svoje myšlienky, dojmy, zážitky, postrehy sa snažíme znáznorniť obrazovo už od čias prvého znudeného chlapíka v jaskyni Lascaux. Práve dnes je digitálna fotografia bežnejšia ako kedykoľvek pred tým. Veľa ľudí začína fotiť na svoje smartfóny (díky Instagram :)), kúpi si prvý foťák ale stále to nestačí. Kvalita fotky nie je taká akú by chcel, tak si kúpi zrkadlovku. O tom čo robiť ako prvé sa dočítate v mojom predchádzajúcom článku.

Weby, ktoré by ste mali sledovať

Photovia.sk

1

Skvelý slovenský web plný video tutoriálov (má aj sekciu Free), ktoré by ste mali naozaj vidieť pred tým, ako začnete seriózne fotiť. Na Photovia.sk nájdete stovky kurzov online, od fotenia v exteríéri až po fotenie v štúdiu. Naozaj odporúčam zakúpiť si predplatné.

Fotoroman.cz

7

Web Romana Pihana bol moj prvý kontakt s kvalitnými článkami o fotení. Roman vydáva skvelú knihu Mistrovství práce s DSLR. Jeho web je plný výborných rád, návodov a hlavne základov o fotení. Toto je mustread pre všetkých, ktorým chýbajú akékoľvek teoretické základy.

Digital-Photography-School.com

2

Asi najrozsiahlejší zdroj fototutoriálov, návodov, tipov a všetkého čo súvisí s fotografiou. Ja som si tento web zamiloval hlavne kvôli sérii o pózovaní.

Petapixel.com

3

Petapixel zbožňujem hlavne pre ich skvelé inšpiratívne články o fotení a fotografii celkovo. Samozrejme majú super tutoriály a info o novej technike ale u mňa hrá prím hlavne Inspiration sekcia.

Fstoppers.com

4

 

Skvelé fotky, videá, návody, rady od skúsených fotografov z celého sveta. Skvelé návody k Adobe Lightroomu, Photoshopu a celkovo k foteniu. A zároveň úžasné fotky na inšpiráciu.

Exposureguide.com

5

Blog s inšpiratívnymi článkami, tipy na ebooky a hlavne mrte zaujímavých fotiek na inšpiráciu.

500px.com

6

Blog 500px čítam už dlho. Celá stránka 500px slúži pre fotografov, na ukazovanie fotiek, diskutovanie o fotkách, hľadanie inšpirácii. Taká sociálna sieť pre fotografov. Ich blog mám veľmi rád. Sú tu rozhovory s fotografmi, návody, tipy a inšpirácie na zaujímavé fotky a ich príbehy a každý týždeň foto súťaže.

Phlearn.com

8

Tento web mi odporučili fotografovia z našej Facebook komunity Čo potrebuje fotograf. Nájdete tu vynikajúce tutoriály hlavne na photoshop, lightroom a samotné fotenie. Môžem iba posunúť ďalej.

Youtube kanály, ktoré by ste chceli sledovať

Tony Northrup

1

 

Tony Northrup je skvelý fotograf, ktorého Youtube kanál odoberám. Pravidelné tipy, recenzie, kritiky portfólií. Odporúčam!

DigitalRev TV

2

Kai Wong je šialený fotograf, ktorý je schopný takpovediac všetkého. Jeho kanál je mustsee pre každého, kto sa rád baví o fotografii a má rád humor. Od toho, že dal modelke svoj foťák a nafotil ju mobilom až po parádne recenzie, how-to videá a skvelé parody videá.

Michael Woloszynowicz

3

Michael je super retušer. Odporúčam ak sa chcete podučiť niečo o retuši a photoshope.

Poznáte ďalšie? Napíšte do komentárov!

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.