1
aug
2015

Na nový Windows som sa tešil a potom ma v Microsofte znechutili

Mám rád nové projekty Microsoftu. Tí, čo ma poznáte viete, že som bol dlho zanieteným používateľom Windows Phonu a stále ho pokladám za vynikajúci OS pre mobilné zariadenia. Zároveň patrím medzi technicky zdatnejších používateľov PC. A keďže mi pod rukami prešliel Mac OS, Ubuntu a všetky verzie Windowsu veľmi som sa tešil na nový Windows 10.

Čítal som si recenzie, sledoval videá a do rezervačného systému som sa zahlásil hneď ako som si všimol malú ikonku v ľavom rohu. Aplikácia mi hovorila niekoľko mesiacov, že 29. júla dostanem nový systém a zadarmo. Niekoľko týždňov som očakával onen dátum, ktorý prišiel. A stalo sa to, že sa nič nestalo. Na Facebooku Windowsu som sa akurát dočítal, že nový OS budú distribuovať vo vlnách a že ako prví ho dostali WIP užívatelia. A zároveň sa zmenila komunikácia. Už to nebolo 29. júla ale čakajte a my vám povieme, že je to pripravené. Na Facebooku Windows odpovedal, že to spúšťajú vo vlnách a že užívatelia majú čakať niekoľko dní až týždňov.

Bol som sklamaný z toho, že patrím iba medzi druhotriednych užívateľov hoci mi sľúbili nový systém 29. júla. Pritom stačilo od začiatku zmeniť komunikáciu, nevzbudzovať konkrétne očakávania a ľudia (vrátane mňa) by sa proste inak nastavili. Ale, keď mi niekto niečo konkrétne sľúbi tak čakám, že to splní.

Medzitým som sa snažil vyvolať aktualizáciu manuálne (sledoval som na internete asi všetky návody). Žiaľ ani vyvolanie aktualizácie cez príkazový riadok a ani stiahnutie Media Creation Toolu  priamo z webu Microsoftu mi nepomáha. Aktualizácia zbehne, ale vždy sa mi počítač reštartne na 71% a po boote ostane tmavá obrazovka.

windows

Táto tmavá obrazovka už nezmizne a pomôže jedine tvrdý reštart. Po tvrdom reštarte sa obnoví Windows 7. Samozrejme, že som sa pokúšal nainštalovať Windows 10 niekoľko krát a asi všetkými možnými spôsobmi. Aktualizoval som všetky drivre, BIOS, vyhodil z PC zbytočnosti. Vypol firewall a výsledok? Nič. Neustále chybové hlášky ma znechutili tak, že normálne rozmýšľam aké super boli aktualizácie na Ubuntu.

Moje znechutenie však pokračovalo, keď mi frajerka písala, že jej nabehol nový Windows. Podotýkam, že nové okná nemala rezervované, proste jej to nabehlo.

Veľmi som sa tešil na nové okná, ale Microsoft ma svojou komunikáciou a celým odfláknutým updatom znechutil. Drahý Microsoft, keď už raz užívateľom povieš, že 29. júla dostanú update, tak ho daj všetkým. Nie iba pár vybraným VIP užívateľom. Keď už zavedieš rezervačný systém a čakačky, tak sa prosím podľa toho riaď a neaktualizuj systém od buka. A ako posledné. Prosím ťa, prestaň ako označenie chyby používať náhodný generátor čísiel a skús napísať čo sa naozaj pokazilo, aby sme to vedeli opraviť.

Celé toto moje znechutenie nemuselo byť. Ja viem prečo to musíte púšťať vo vlnách. Ja viem, že treba drivre pripraviť atď (hoc ste na to mali čas). Miesto konkrétnych sľubov stačilo napísať používateľom, že od konca júla budete postupne spúšťať update vo vlnách. Nie je také ťažké do toho programíku dať používateľovi aj info v ktorej vlne bude. Proste mohli ste sa zachovať menej ako Microsoft.

 

 

 

3 Responses

  1. DankoPankoNaWindows10

    Mám Windows 10 – Mal som podobný problém pri inštalácii – Bol som sklamaný ale stiahol som si Ručne aktualizáciu a fungovalo. Stačí ručne z Microsoft stránky stiahnuť inováciu.

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.