Twittipy – Twitter tipy pre začiatočníkov

Twitter tipy - ako na twitterV poslednom blogposte som písal o základných skratkách na Twitteri. Je taktiež veľmi in vytvárať nové slovné frázy pomocou slovíčka Twitter a slova, ktoré chcem použiť. Takto vzniklo slovo Twittipy – teda tipy pre Twitter.

Twitter je vynikajúci nástroj, pomocou ktorého dokážeme sledovať aktuálne dianie vo svete. Twitter je mikroblog, a teda založený na princípe odovzdávania krátkych myšlienok ľudom, o ktorých si myslíte, že ich potrebujú. Ja osobne používam Twitter hlavne na komunikáciu, a sledovanie ľudí, ktorí ovplyvňujú dianie v mojom odbore.

Pred začatím samotného tweetovania je dobré si Twitter nastaviť. Twitter je o tom kto vás sleduje a koho sledujete vy. Uvedomte si, že ľudia vás nebudú sledovať iba tak pre nič za nič. Vyplňte si bio, ľudia potrebujú vedieť z akej oblasti ste, o čom plánujete písať, čo vás zaujíma. Veľa firiem, a ľudí robí chybu. Začne ma sledovať, keď si kliknem na jej profil. Nevidím nič. Žiadne informácie, o koho ide. V takom prípade účet nesledujem.

S tým súvisí aj ďalšia rada. Nechráňte si svoje tweety. Opäť platí, že ľudia vás nebudú sledovať pokiaľ nevedia na začiatku o čom píšete.

Je pekné, keď si Twitter personalizujete. Teda vytvoríte si vlastné pozadie a farby, ktoré sa budú zobrazovať iným ľudom, keď sa dostanú na váš profil. Väčšinu ľudí to síce neosloví (poviem prečo neskôr), ale nikdy nieje zlé byť originálny.

Nespamujte, píšte naozaj iba tak ako keby ste písali na blog. Teda píšte to, čo naozaj chcete povedať a odporučiť iným ľuďom. Ak toho chcete povedať viac, skúste si to rozdeliť na dlhšiu dobu. Nikoho nepoteší, keď bude od vás vidieť 20 tweetov za 10 minút.

Na odpovede používajte Reply. Teda nedávajte iba @meno, ale kliknite na Reply. Pomocou tohto, dokáže človek sledovať celú konverzáciu na danú tému. Dokáže si nájsť úvodný príspevok, ako aj odpovede naň.

Používajte skracovač linkov. Existuje ich niekoľko. Ja používam Bit.ly, pretože mi ponúka asi najlepšie štatistiky čítanosti mojich tweetov. Ukáže vám počet klikov, počet retweetov, počet zdieľaní na facebooku, dokonca aj z akej krajiny vás ľudia čítali. Pri skrátených nič nehovoriacich linkoch dávajte vždy popis. Pomôžete sebe i ostatným.

Pre efektívnejšie využívanie Twittera používajte aplikáciu alebo klienta. Existuje mnoho aplikácii pre Twitter. Ja používam TweetDeck. Program beží na báze Adobe Air. Je to multikomunikačný kanál pre Facebook, Twitter, MySpace a LinkedIn. TweetDeck spolupracuje s skracovačom linkov Bit.ly. Ponúka prehľadné zoradenie listov, správ, skupín do niekoľko panelov. Z online aplikácii odporúčam Hootsuite. HootSuite taktiež v sebe má vlastný skracovač linkov, vlastné štatistiky. Dokáže posielať na viacero sociálnych sietí. Rozdiel oproti TweetDecku je, že HootSuite je čisto v online prostredí.

Najlepším spôsobom ako získať followerov je najprv nájsť vašich kamarátov, susedov, známych, ľudí z brandže a pozrieť sa koho sledujú oni. Povyberať si ľudí, ktorí by vás podľa tweetov, bia, mena (známe osobnosti z odboru napríklad) mohli zaujať a dať ich sledovať. Väčšina ľudí vám dá tzv. follow-back, čiže vám vráti sledovanie. Samozrejme platí, aby ste tweetovali. Nikto nebude followovať človeka, ktorý sleduje 50 ľudí a má 0 tweetov. Twitter je ako malý blog. Ak máte čo povedať, povedzte to ľudia budú radi, možno ich to zaujme a možno pomôže.

Ak vás viac zaujíma ako možno zlepšiť vaše tweetovanie a získať viac followerov prečítajte si:

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.