BarCamp Žilina bude o analyzovaní, písaní aj platení za obsah na webe

V sobotu 28. mája sa uskutoční siedmy slovenský BarCamp. Bude opäť na Stanici Žilina-Záriečie. V programe sa objavia témy súvisiace so startupmi a podnikaním, analytikou webu, sociálnymi médiami a vývojom aplikácií pre rôzne platformy. Organizátori odporúčajú aj ďalšie prednášky týkajúce sa obsahu, jeho kontroly, cenzúry, či vízie o storytellingu budúcnosti od Mira Šifru. Súčasťou akcie bude aj stretnutie komunity okolo open source nástroja na tvorenie web stránok DrupalCamp. Pre návštevníkov z Brna, Bratislavy a okolia je pripravený AVG Geeks on a bus. Vstup na BarCamp je zdarma vďaka finančným príspevkom od sponzorov.

Technologickí a internetoví nadšenci sa stretnú v Žiline už po štvrtý krát. Program je takmer plný, nájdete ho na stránke: http://barcamp.sk/program, je však možné prihlásiť náhradnú prednášku.

Pre návštevníkov z Brna, Bratislavy a okolia je k dispozícií doprava zdarma. „V septembri sa ukázalo, že spoločná cesta autobusom ešte viac podnecuje zaujímavé diskusie,“ vysvetľuje organizátor František Milec. „Ďakujeme spoločnosti AVG Technologies, ktorá autobus zabezpečila a vypraví ho zo miesta svojho sídla, z Brna. Sme radi, že aj našim priateľom spoza hraníc tak môžeme ponúknuť túto možnosť. Každý, kto chce odvoz využiť sa môže registrovať priamo na stránke BarCampu.“ Autobus vyrazí v sobotu o 6:30 z miesta v Brne známeho ako „u Bohémy“. O 8:00 vyzdvihne cestujúcich na parkovisku pri Istropolise v Bratislave.

Opäť sa bude konať už osvedčená tombola. Jej výťažok venujeme na podporu aktivít občianskeho združenia Truc sphérique, ktoré stojí z a Stanicou Žilina-Záriečie.” Lístky si účastníci môžu zakúpiť na mieste za 1€, vyhlasovanie tomboly prebehne tesne pred obedom. Priestor na neformálnu diskusiu bude aj po BarCampe – plánovaná afterparty sa uskutoční po poslednom bloku prednášok.

Účastníci sa stále môžu zaregistrovať na barcamp.sk/prihlaste-sa. Všetky informácie nájdete na oficiálnej stránke žilinského Barcampu, aktuality uverejňujeme na našom Twitteri. Žilinský BarCamp má na sociálnych sieťach oficiálny hashtag #barcampza.

O BarCampe

BarCamp je medzinárodná sieť user-generated otvorených konferencií, na ktorých sa z účastníkov stávajú prednášajúci. Je to stretnutie ľudí, ktoré sa zrodilo z túžby po zdieľaní a učení v otvorenom prostredí. Zámerom tohto podujatia sú nielen prednášky a ukážky, ale hlavne diskusia a spolupráca prednášajúceho s publikom. Tematicky sa BarCamp zameriava najmä na IT, on-line marketing, sociálne siete a dizajn.

Prvé BarCampy sa sústreďovali najmä na open source komunitu, no časom sa okruh tém rozrástol. Existujú aj tematicky zamerané BarCampy, v zahraničí napr. EcoCamp s eko tematikou alebo iPhoneDevCamp so zameraním na developerov aplikácií pre iPhone a iPad.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.