Čo je dohoda ACTA alebo zavádzame Orwellovskú EÚ

Zmluva ACTA (Anti-Counterfeiting Trade Agreement) by mala zaručovať lepšiu ochranu autorských práv, ale neznamená to, že ak hudbu, filmy a softvér legálne nakupujem nedotkne sa ma. Zmluvu ACTA podpísala aj Česká republika spolu s ďalšími 22 krajinami EÚ. Slovensko plánuje podpísať zmluvu. Spolu so Slovenskom zatiaľ zmluvu z krajín EÚ nepodpísali Estónsko, Cyprus, Nemecko a Holandsko.7

Ak chcete pomôcť a pridať sa k odboju proti ACTA určite sledujte web http://www.zastavmeacta.sk/, lajkujte FB stránku http://www.facebook.com/ZastavmeACTA, followujte na Twitteri @zastavmeACTA. Taktiež vám odporúčam zúčastniť sa chystaného protestu (Viac info na FB evente)

ACTA sa dotýka všetkých a tu je len zlomok toho čo ACTA prinesie:

  1. Záloha legálne zakúpeného DVD na pevný disk je trestná.
  2. Colníci vám môžu prehliadať obsah tabletu, PC, čítačky, alebo prehrávaču.
  3. Colníci vám môžu zabaviť akékoľvek elektronické zariadenie.
  4. Softvér ktorý umožňuje kopírovanie akýchkoľvek DVD je nelegálny.
  5. Colníci musia prehliadať obsah zasielaný elektronicky.
  6. DVD prehrávač ignorujúci nastavenia regiónu je nelegálny.7.) Požičanie čítačky s knihou zabezpečenou DRM je nelegálne.
  7. Poskytovateľ internetových služieb (provider) je zodpovedný za obsah užívateľov.
  8. Provider je povinný zhromažďovať údaje o vás aj vydať ich aj bez príkazu súdu.

Čo je vlastne ACTA

Prečítajte si viac o ACTA:

Podpíšte medzinárodnú internetovú petíciu proti ACTA

http://www.avaaz.org/en/eu_save_the_internet_spread/

Napíšte výzvu proti ACTA europoslancom

Vážený pán poslanec, pani poslankyňa,

dovoľujem si Vás požiadať, aby ste nepodpísali dohodu ACTA. Tento dokument bol prijatý za veľmi netransparentných až podozrivých okolnosti, ktoré sú pošpinením tradície európskej demokracie. Hrubo pošľapáva ľudské a občianske práva zakotvené v ústave SR, ako aj medzinárodné dohody o ľudských právach, akými sú právo na vyjadrenie vlastného názoru, práva na informácie a združovanie sa.

Hranica medzi slobodným, hoci možno aj expresívnym názorom, alebo odhalením pravdy, čo mala zostať skrytá a internetovým pirátstvom je viac než jasná. Žiaden takýto dokument nie je nevyhnutný, a dá sa pokladať za napľutie do tváre slobodnej, kultivovanej, európskej spoločnosti.

Tento dokument je de facto cenzúrou internetu, a tým je v priamom rozpore so všetkými hodnotami, ktoré ste deklarovali keď ste kandidovali do Europarlamentu ako zástupca Slovenskej republiky.

Titul, Podpis
funkcie, profesia

Zoznam adries slovenských europoslancov, ktorým môžete list zaslať: eduard.kukan@europarl.europa.eu, edit.bauer@europarl.europa.eu, monika.flasikovabenova@europarl.europa.eu, sergej.kozlik@europarl.europa.eu, vladimir.manka@europarl.europa.eu, alajos.meszaros@europarl.europa.eu, miroslav.mikolasik@europarl.europa.eu, katarina.nevedalova@europarl.europa.eu, jaroslav.paska@europarl.europa.eu, monika.smolkova@europarl.europa.eu, peter.stastny@europarl.europa.eu, anna.zaborska@europarl.europa.eu, boris.zala@europarl.europa.eu

Prečítajte si oficiálny preklad dohody ACTA

Dohoda proti padělatelství ACTA

1 komentár k “Čo je dohoda ACTA alebo zavádzame Orwellovskú EÚ”

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.