Pozrite si 12 kreatívnych kalendárov pre rok 2012

Začal sa rok 2012 a je čas kúpiť nový kalendár. Trápite sa a neviete si vybrať? Web DesignCollector.net priniesol krásnu sériu dizajnérskych kalendárov, ktoré našli na nete (hlavne Behance.net a Desingmilk). Pozrite si ich a kochajte sa kalendármi, ktoré by ste naozaj chceli mať doma na stene. Často sú to kúsky, za ktorými vám bude ľúto v decembri 2012. Mojím osobným favoritom sú kalendáre  Typodarium 2010 a Kalendár s vystrihovacími číslami.

.

Typodarium 2010

Typodarium 2010 je nádherný typografický kalendár, ktorý obsahuje 366 fontov od 252 dizajnérov pochádzajúcich z 32 krajín.

urbnCal

Perfektný kalendár, ktorý som si ako človek čo rád fotí ulicu zamiloval. Ľudia, ktorí tvoria tento kalendár si každý rok zvolia mesto, ktoré obehajú na bicykloch a nafotia. Presnejšie nafotia rôzne smerové čísla. Tento rok si vybrali hlavné mesto Fínska – Helsinki.

Umelecký kalendár pre rok 2012 od Martina Grohsa

Veľmi pekný grafický kalendár vytvorený Martinom Grohsom. Chcelo by to vytlačiť na A1 pekný papier a zavesiť na stenu. Nie?

Kalendár ako Infografika 2012 od Martina Oberhäusera

Každá farba reprezentuje jeden mesiac v roku. Štátne sviatky (Nemecko) sú vyznačené ikonou a ružovou farbou. Na spodu kalednára je priestor pre doplnenie dôležitých udalostí a narodenín. Pozrite si ho na Behance

Oči predstavivosti

Nový kalendár vytvorený talentovanou ilustrátorkou Irinou Vinnik ukazuje jej vášen pre predstavivosť a ručnú kresbu. Doslova rozprávkový kalendár je k dispozícií aj v invertných farbách. Pozrite si ho na  Behance

Kalendár z klávesnice

Priznám sa chvíľu mi trvalo kým som prišiel na tento kalendár ako funguje :-). Ale je zaujímavý, vytvoril ho Harald Geisler.

Dvetisíc Dvanásť

Spolupráca medzi ilustrátormi Evgeniou, Dominic Righini-Brand a Attitude Creative bola plodná, a jej výsledkom je tento jednostránkový krásne graficky prepracovaný kalendár “Twenty Twelve

Twenty Twelve

Kalendár 2012 od GHIN

Kalendár 2012 od GHIN má v sebe lunárne cykly a Majský kalendár. K dispozícií je tiež aj verzia pre “Calendar 2012 by GHIN comes with lunar cycles and the Mayan calendar. It’s also available in an medzináboženská verzia na ghin.co.uk

Kalendár z bublinkovej fólie

Keď si kúpite krásny kalendár, väčšinou je zabalený v bublinkovej fólii. Tento kalendár je z nej vytvorený. Každé ráno budete vstávať s radosťou, že môžete puknúť ďalší deň. Viac o ňom nájdete na jeho stránke Bubble calendar.

Typografický kalendár

Každá séria Typografického kalendára obsahuje 12 unikátnych fontov , s krátkym popisom o fonte a textom o jednotlivých dizajnéroch. V kalendári su zaznačené všetky dôležité sviatky v USA a Kanade (vrátane narodenín jednotlivých dizajnérov) :-).

Minimalistický kalendár

Tento minimalistický kalendár a ilustrácie vytvorilo Pawling Print Studio. Kalendár obsahuje vzory tradičných textílií, ktorými sa inšpirovali.

Minimal Calendar

Kalendár z vystrihovacími číslami  2012

Jednoduchý a pritom krásny kalendár. Vystrihnite si čísla mesiaca a dať si ich na stenu :) Stačí si vybrať farbu kalendára.

Tento článok je prebratý z: http://designcollector.net/2012-creative-calendars/

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.