24
jan
2012

Recenzujem tablet – Samsung Galaxy Tab P1010 16GB

Už dlhšie pokukávam po tablete. Až teraz sa mi dostala možnosť jeden si vyskúšať. Internetový obchod QCOMP.sk mi poskytol na testovanie Samsung Galaxy Tab P1010. Samsung Galaxy Tab P1010 je prvý a základný model tabletov od Samsungu. Týždeň práce a zábavy bolo akurát na otestovanie väčšiny funkcií tohto tabletu. Tento šikovný tablet si ma získal i napriek niektorým nevýhodám ako je váha, či veľkosť. Nedostatok tabletovských aplikácii nahrádza dostatok aplikácii pre smartfóny, ktoré sú však plne použiteľné. Trocha ma hneval Android 2.2, keďže viem čo všetko dokáže 4.0 a aký je rýchly oproti svojej staršej verzii.

Základné informácie

Rozmery: 190 x 120 x 12 mm,
Procesor:  PowerVE 1,0 GHz
Pamäť: 512 MB RAM, 16 GB flash disk
Display: LCD 7″ dotykový 1024×600
Grafika: integrovaná zdieľaná
Fotoaparát: 3,2 Mpix, LED blesk, autofokus, záznam videí
OS: Android 2.2 Froyo
Konektivita:   Wi-Fi, bluetooth, 3, 5 mm jack konektor

Samsung Galaxy tab má rozmery prerasteného telefónu, čo však mnohí môžu pokladať za výhodu. Tento kompaktný tablet má síce malé rozmery, ale výhody veľkých tabletov.

Výhody:

  • Kompaktné rozmery
  • Výdrž batérie
  • Dizajn
  • Prezeranie Divx filmov s titulkami

Nevýhody:

  • Cena
  • Android 2.2 Froyo
  • Váha
  • Chýba MicroUSB konektor
  • Hrubý rám okolo displeja
  • Chýba stojanček, nožička alebo niečo podobné

Používanie tabletu

Používanie Samsung Galaxy Tabu je intuitívne a jednoduché (hlavne ak máte telefón s Androidom). Prakticky totožné so smartfónom Samsung Galaxy S1. Aplikácie, ktoré tam nahráte nie sú aplikácie určená pre tablety, no aj napriek tomu sa zobrazujú kvalitne a nemal som s nimi žiadny problém (až na niekoľko hier).

Za veľkú nevýhodu pokladám chýbajúce 3g (tu som tablet nemohol využívať na cestách). Tablet je tak ideálny na doma alebo do kancelárie. Písanie je bezproblémové a softvérová klávesnica je dobre riešená aj na moje veľké prsty. Čo mi však robilo problém je položenie tabletu, tu mi chýba podložka pod tablet, ktorá by ho vedela dať do 30 st. uhla.

 Samsung galaxy tab - drzanie Galaxy tab - Detail

Aplikácie

Ako som spomínal vyššie drvivá väčšina aplikácii je pôvodne vyrobená pre smartfóny, čo však Galaxy Tabu absolútne nevadí. Pri drvivej väčšine aplikácii sa zobrazujú kvalitne a bez problémov. Osobne sa mi páčili aplikácie ako Feed.ly alebo Seemic, kde na mobile neviem ohodnotiť ich čaro.

Prehliadanie internetu či Youtube videa, Skype alebo gTalk sa naozaj lepšie používajú na tablete ako na mobile. Čítať knihy som si nevedel zvyknúť ani na tablete (zlaté čítačky e-kníh:)). Hudba sa počúva príjemne, hlavne keď máte nainštalovaný Winamp.

Záver

Tento malý tablet je i napriek svojim rozmerom a operačnému systému plnohodnotným spoločníkom. Obľúbil som si ho hlavne v noci v posteli, keď nemusím vyklepkávať (celkom hlasno) po klávesnici. Je pravda, že cez deň som častejšie siahal po Galaxy S, hlavne vďaka 3g, ktoré recenzovaný model nemal. No v noci sa mi na ňom pracovalo oveľa lepšie ako na počítači.

Váhovo síce nepatrí k tým najľahším a po pol hodine držania v ruke ho už budete poriadne cítiť. Na Galaxy Tabe oceníte hlavne výdrž batérie, čo pri dlhej ceste vlakom a pozeraní filmov je skvelé. Celkovo tablet hodnotím pozitívne ako príjemného spoločníka na oddych a zábavu. Od bežného mailovania a browsovania až po pozeranie filmov a hranie hier.

2 Responses

  1. Oswaldo Clewell

    I read lots of blogs lately as well as your own is among the greatest. I like reading through your posts clear and well written. Your own page goes right to my bookmarks. I acquired a few nice inspirational thoughts reading it.

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.