4
apr
2012

Posledná májová nedeľa v znamení TEDxBratislava s podtitulom 359°

Logo claimu TEDx BratislavaĽudia, neleňte a ak nemáte čo robiť poslednú májovú sobotu, mám pre vás skvelý program. Uskutoční sa totiž už tretí ročník konferencie TEDxBratislava, tentokrát s podtitulom trochu netradičným: 359°.  V sobotu 26. mája sa v Heineken Tower stage v Bratislave predstavia mnohé zaujímavé osobnosti, ktorých myšlienky sú hodné šírenia. Jedným z nich bude aj Gever Tulley, známy autor a zakladateľ jedinečnej inovatívnej školy v Santa Barbare v Kalifornií s názvom Brightworks.

TEDxBratislava – 359°

Aj tretí bratislavský TEDx bude multitematický, plný pozitívnych tém a príbehov o učení, objavovaní, uskutočňovaní nových vecí bez návodu a pri prekonávaní prekážok. Organizátori tvrdia, že TEDx obsiahne takmer kompletné spektrum tém. No nikdy nebude o všetkom. Prečo bude mať o jeden stupeň menej vysvetľujú organizátori na svojom blogu.

TEDxBratislava je úžasné a inšpiratívne podujatie, ktoré naozaj odporúčam navštíviť. V prvom ročníku som pomáhala ako dobrovoľník. Počas druhého ročníka som bol členom organizátorského tímu, a keďže viem s akým nadšením organizátori varia TEDx polievku, môžem vám akciu iba odporučiť.

Registrácia začne už o mesiac

Lístky sa tak, ako predošlé dva roky začnú predávať po zverejnení takmer kompletného zoznamu rečníkov približne mesiac pred samotným podujatím. Aby sa zaujímavé podnety dostali k čo najväčšiemu množstvu ľudí, bude celé podujatie opäť naživo prenášané cez internet.

Pre ešte vernejšie priblíženie atmosféry môže ktokoľvek, kto má záujem, zorganizovať sledovanie prenosu v skupinách. Stačí kontaktovať organizátorov.

Nechajte deti šoférovať auto, či variť vodu v papierovom pohári

Prvým rečníkom, ktorého meno organizátori zverejnili, je Gever Tulley, ktorý je známy predovšetkým svojím nie úplne bežným prístupom k vzdelávaniu. Gever je počítačový vedec samouk. Nemá žiadne formálne vzdelanie, napriek tomu je držiteľom niekoľkých technologických patentov. Ďalších rečníkov bude skupinka organizátorov predstavovať postupne v priebehu nasledujúcich dvoch mesiacov.

Webová stránka: www.tedxbratislava.sk
Blog: blog.tedxbratislava.sk
Facebook: www.facebook.com/tedxbratislava
Twitter: twitter.com/tedxbratislava
Fotografie: flickr.com/photos/tedxbratislava
YouTube: youtube.com/user/tedxbratislava

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.