Testujem Sony Xperia Z – výdrž batérie

Medzi najväčšie nedostatky väčšiny smartfónov patrí výdrž batérie. Keďže patrím medzi hard používateľov a ten telefón naozaj používam pravidelne a stále očakávam od smartfónu výdrž minimálne 24 hodín. Sony Xperia Z je vynikajúci smartfón. Pri používaní som prakticky stále na 3G, Wifi, priebežné aktualizovanie mailov a samozrejme Facebook, Twitter a Instagram používam stále. I keď recenzie hovoria o dlhej výdrži batérie mne nikdy pri normálnom používaní nevydržala viac ako 12 hodín.

Pre lepšiu výdrž vymeniteľnej batérie s kapacitou 2 300 mAh je Xperia Z vybavená špeciálnym režimom Battery Stamina Mode, ktorý by mal podľa výdrž telefónu predĺžiť. Režim optimalizuje spotrebu energie na základe preferencií používateľa vypnutím dátových prenosov pri vypnutom displeji. V prípade potreby môžete nejakej aplikácii ale povoliť výnimku. Čo vie predĺžiť životnosť batérie o pár hodín, no stále to nie je terno.

Pri tak špičkovom telefóne by som potreboval aby baterka vydržala viac ako 1 deň, preto práve výdrž batérie pokladám za hlavný nedostatok tohto smartfónu.

Screenshot_2013-05-22-15-04-38 Sony Xperia Z - vydrz baterie

1 komentár k “Testujem Sony Xperia Z – výdrž batérie”

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.