Kapela OK Go má recept na úspech: kreatíva a sociálne médiá

Hudobná skupina OK GO!Väčšina ľudí pozná kapelu OK Go vďaka ich videám, najmä vďaka tomu s bežiacimi pásmi  Here It Goes Again. Akékoľvek video, ktoré je natoľko dobre známe, že je parodované seriálom The Simpsons je sila sama o sebe. Keď sa pozriete na YouTube zistíte, že video v súčasnosti má viac ako 51 miliónov prezretí. Kapela spojila dobrú hudbu, pútavý obsah a skvelý nosič informácie.

OK Go je skupina, ktorá si robí svoje videoklipy sama. Vďaka piatim dolárom a pár videokamerám urobili to, čo si nemohol dovoliť žiadny nahrávací gigant. Vymysleli nový spôsob, ako spojiť kapelu so svojími fanúšikmi. Dalo by sa povedať, že pomáhajú meniť spôsob akým ľudia myslia o hudbe a internete. Skvelý príbeh, hoci to prehliada to najdôležitejšie o kapele: ich hudba. Čo robí OK Go je skvelé, že píše a robí super piesne.

OK Go to robia znova. Ich najnovšia skladba „End Love“ bola „pustená“ na internet cez video (môžete tiež stiahnuť song z ich webu zadarmo). Kapela chce aby sme ju milovali rovnako ako ich predchádzajúce videá. OK Go prichádza s novinkou. Vydanie ich nového songu je okorenené aj súťažou. Keď si stiahnete pieseň, nahráte video do vášho Facebook profilu a „prinútite svojích priateľov aby pridali komentár alebo like, ste zaradený do súťaže o iPad. Výherný iPad obsahuje všetky OK Go videá, ich songy a niektoré veci, ktoré sa páčia kapele. Video bolo zobrazené doteraz viac než 860 tisíc krát.

Viac informácii o sútaži na OK Go facebook stránke. Výnimočné na kapele je ako komunikuje so svojimi fanúšikmi. Okrem MySpace stránky, využívajú aktívne aj mikroblog Twitter, mikroblog Tumblr, YouTube na nahrávaniie svojich videí a samozrejme aktívne diskutujú a bavia sa so svojimi priateľmi na Facebooku.

Úspech skupiny je v originalite videí, skvelom obsahu (ich piesní) a aktívnom využívaní sociálnych médií. Slovenské kapely sa majú ešte čo učiť. Ale ak viete o podobnom prípade ako je skupina OK Go, ale zo Slovenska, budem rád ak sa oň podelíte v komentároch.

Pozrite si aj song This Too Shall Pass, ktorého výroba trvala 3 mesiace.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.