19
feb
2014

Otvorený mail o Ukrajine – Páni poslanci, nevy.ebme sa na to!

UKRAJINA_DEMONSTRACE_PARLAMENT_OPOZICE_26_152

Otvorený mail našim voleným zástupcom. Situácia na Ukrajine mi nie je ľahostajná, a preto som sa rozhodol napísať mnou voleným zástupcom nech sa starajú a nevy.ebú sa na to. Prosím, kto môžte napíšte svojmu poslancovi a europoslancovi niečo podobné. Nech sankcie nie sú prázdnou hrozbou a nech naša diplomacia nepíše sračkové vágne vyjadrenia bez hodnoty…

Kontakty na vášho poslanca nájdete: http://www.nrsr.sk/web/default.aspx?SectionId=60

Dobry den pani poslankyne a pani poslanci,

pisem vam, pretoze ste mnou voleni zastupcovia v Narodnej rade SR. Tymto sa na vas obraciam a ziadam o urychlenu pomoc. Pisem vam ako clenom Zahraničneho výboru NR SR a Výboru NR SR pre európske záležitosti. Situacia na Ukrajine sa za posledne dni vyrazne zhorsila a ja som velmi sklamany vyjadrenim slovenskeho Ministerstva zahranicnych veci, ktore pokladam za vagne a neadekvatne situacii na Ukrajine. Toto vyjadrenie doslova uraza kazdeho, kto sa v minulosti zapojil do zapasu o demokraciu v Slovenskej republike. Toto vyjadrenie by malo urazat kazdeho demokraticky zmyslajuceho cloveka. Vyhlasenia len preto, aby boli, pokladam za urazku nielen slovenskych obcanov, ale hlavne za urazku ludi na Ukrajine, ktori v tychto chvilach riskuju vlastne zivoty a bojuju v minusovych mrazoch za slobodu a znovunadobudnutie Europskeho smerovania svojej vlasti.

Ukrajina je nas sused a prave Slovenska republika ma moralnu povinnost pomoct ukrajinskemu ludu. V historii sme sa viac krat postavili na odpor a pokusali sa zastavit diktatorske rezimy, ci uz to bolo pocas SNP, v roku 1989 alebo v roku 1998. A prave teraz, ked ukrajinsky lud bojuje v uliciach o zachovanie si slobody a svojich prav mame povinnost povedat nahlas, ze drzime s nimi, ze nesuhlasime s diktatorskym rezimom a vladnutim prezidenta Janukovyca. Kto iny ako prave my a nasa diplomacia by mala pritlacit na Europsku Uniu a na samotneho prezidenta Janukovyca, aby odstupil. Kto iny, ak nie my, ma moralnu povinnost pomoct krajine, ktora sa zmieta v boji o demokraciu.

Na Ukrajine nebojuju iba radikali, tych je v skutocnsti minimum. Bojuju tam mladi ludia, studenti, ludia, ktorym nie je jedno kam ich krajina smeruje. Bojuju tam stari ludia, ktori zazili kvalitu zivota v diktature, ktori chcu zmenu, chcu sa mat lepsie.
Prosim pozrite si priame prenosy z Ukrajiny, pozrite si toto video:

Uz nestaci povedat iba, ze nesuhlasime s nasilim, ze nam je luto situacie u nasich susedov. Hrozba sankcii voci rezimu by sa mala zosobnit v podobe realnych sankcii.

Pani poslanci, ste clenovia vyborov pre zahranicnu politiku a Europske zalezitosti. Chcel by som vas poprosit, aby ste sa pokusili zaviazat svoje vybory v niekolkych dolezitych bodoch:

– Poslat humanitarnu pomoc do ulic Ukrajiny, na majdan, tam kde to treba.
– Zaviazat MZV SR, aby sa riadne vymedzil voci rezimu prezidenta Janukovyca a odsudil jeho diktatorske spravanie.
– Pozadujem, aby diplomacia SR zacala v EU aktivne riesit situaciu na Ukrajine a aby sankcie voci tomuto rezimu neboli iba hrozbou.
– Pozadujem, aby sa parlament SR prestal zaoberat nezmyselnymi zabomysimi vojnami a aktivne zacal riesit situaciu na Ukrajine.

Co sa stane v pripade obcianskej vojny? Je SR pripravene prijat utecencov z vychodu? Sme pripraveni na eventualnu hrozbu obcianskej vojny u nasho suseda?

Pani poslanci, vedzte ze nie som sam, komu situacia na Ukrajine nie je lahostajna. Preto vas prosim a ziadam, aby ste sa aj vy pozreli na vychod a zacali sa starat o to, co sa tam v tychto chvilach deje. Mame voci Ukrajine povinnost. Spolocensku, politicku, ale predovsetkym ludsku nebyt lahostajny.
Mame povinnost pomoct. Poslat ludom Ukrajiny humanitarnu pomoc, lieky, lekarov, cokolvek…

S vdakou

Peter Kucerka
pkucerka@gmail.com
0948 529 502

3 Responses

  1. Rado

    Chcel by som vediet, či p Kucerka žil na Ukrajine?Ked je v Ukrajine korupcia a ľudia nemajú šancu vyjadrit svoj názor, ked politici hrabu iba pre seba, ked súdi pracujú len pre politikov, tak to je taká istá situácia ako na Slovensku! Mali by sme si upratat vo vlastnej krajine lebo za chvíľku dopadneme ako v Ukrajine. A to žijeme v demokratickej republike.

  2. Boris

    BTW to video bolo natočené dlho pred majdadnom.
    Autori sa k tomu priznali bolo to uverejněné ešte v dobách, kedy sa o UA horovilo všade.

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.