Recenzujem tablet Lenovo ThinkPad NZ72SXS

Lenovo Thinkpad tablet 16GB od Thinkpro.skAko druhý tablet, ktorý som dostal na recenzovanie bol zaujímavý tablet od Lenova – Lenovo ThinkPad NZ72SXS. Tento tablet mi dal na recenziu internetový obchod ThinkPro.sk. Po týždni práce s týmto tabletom musím konštatovať, že je to skvelý tablet na prácu a do kancelárie. Keďže má tento tablet až 750 gramov na voľné nosenie je trocha ťažký. Ale keď si dokúpite dockovaciu klávesnicu získate skvelý tablet na prácu na cesty. Tablet má inak všetky výhody a nevýhody Android tabletov.

Základné informácie

Rozmery: 260,4 × 181,7 × 14 mm
Čipset: nVidia Tegra 2 (ARM Cortex A9, 2× 1 GHz)
Pamäť: 1 GB DDR2 , 16 GB flash disk
Display: 10,1″, 1 280 × 800 px., IPS
Fotoaparát: predný 2 MPx., zadný 5 MPx.
OS: Android 3.1 Honeycomb
Bezdrátová konektivita:   Wi-Fi, bluetooth, GSM modul
Konektory: miniHDMI, USB 2.0 (host), microUSB, 3,5mm audio, dock port
Váha: 750 g

 Výhody:

  • Výkon
  • Dockovacia klávesnica
  • Konektory – USB, miniHDMI, microUSB

Nevýhody:

  • Výdrž batérie
  • Spodná čierna lišta, ktorá zaberá miesto a nedá sa minimalizovať
  • Váha
  • Naozaj zbytočne hrubý rám okolo displeja

Používanie tabletu

S čím sa budete stretávať pri väčšine tabletov s Androidom sú atypické rozmery (človek by naozaj čakal 4:3), navyše pri tomto tablete zabere pár centimetrov už tak oklieštenej obrazovky spodná softvérová lišta.

Tablet je ideálny do vlaku, s 3g modulom môžete pracovať prakticky kdekoľvek. Dosť veľkou nevýhodou tabletu je jeho váha. Do jednej ruky je dosť ťažký. Na tablete sa tak síce naozaj skvelo pozerajú filmy, ale na používanie v ruke alebo prácu bez dockovacej stanice to fakt nie je vhodné. Tento tablet bol primárne zostrojený do kancelárie a tak sa aj chová.

Súčasťou tabletu je aj pero. Toto pero som však využil iba pár krát, a aj to iba keď som skúšal jednu aplikáciu, ktorá je na to prispôsobená. Inak absolútne zabudnete, že ho máte (nepomôže ani pri kreslení ani pri ničom).

 Záver

Lenovo Thinkpad tablet nie je určený pre masy. Nie je tenký, nie je ľahký a už vôbec neoslní dizajnom. Je určený biznis klientom, ktorý potrebujú niečo malé a výkonné na cesty a práve nechcú so sebou brať notebook. Má nesporne kopec nevýhod, no medzi jeho hlavné výhody patrí konektivita. Nepoznám žiadny iný tablet na trhu, ktorý súčasne podporuje USB, microUSB a miniHDMI. Ak sa pre neho rozhodnete, určite odporúčam kúpiť aj dockovaciu klávesnicu (ktorá bola pre mňa neoceniteľná).

Trocha nechápem zmyslu štyroch hardvérových tlačidiel a vyslovene mi vadí tenká obrazovka (ako pri väčšine android tabletoch), ktorú ešte okliešťuje čierny softvérový pás.

Klasickým dizajnom Thinkpadov je Thinkpad Tablet vhodným doplnkom pre človeka, ktorý neplánuje tablet nosiť so sebou v ruke a čítať z neho v autobuse. Je to tablet, pre človeka, ktorý ocení konektivitu a vysoký výkon.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.