17
apr
2013

Testujem Sony Xperia Z – prvé dotyky

Sony Xperia ZDostal som na testovanie nový smartfón od spoločnosti Sony. Ide o modelový rad Xperia Z. Najbližších pár článkov budem venovať tomuto kúsku. Ten dnešný bude o prvých dojmoch. Pôvodne som ho chcel napísať na druhý deň, ale musel som si veľa zvykať na staronový OS a uplne iné UI.

Aký je môj prvý dojem po asi týždni používania Sony Xperie Z? Pravdupovediac trocha rozpačitý. Ide určite o jeden z najkvalitnejších smartfónov na trhu no úvodom musím povedať, že som zaujatý láskou k Windows Phone a Metru. Druhá vec, na ktorú si neviem zvyknúť je jej veľkosť. Xperia Z je enormne veľký smartfón s fullHD displayom. Je to jeho najvýraznejšia prednosť.

Pri najbližších pár článkoch budem výrazne subjektívny, napíšem čo sa mi na tomto telefóne páči a napíšem aj čo sa mi nepáči. Opíšem klady a aj jej zápory. Skúsim ju otestovať pod vodou, v prachu, prinesiem pár fotiek.

Aká je vlastne na prvý pohľad? Od kamarátov, ktorým som ju dal do ruky som počúval prívlastky ako: robustná, obrovská, veľká, akotodokážešchytiťdoruky, hranatá, big… Na druhej strane všetci si zatiaľ chválili FullHD displey (fyi 1920 x 1080). Na to aká je veľká je neskutočne ľahká (mne to trocha vadí, lebo som zvyknutý na váhu Lumie 800). Musím priznať, že i napriek mojim veľkým rukám sa mi celkom ťažko drží v jednej ruke (a to o písaní ani nehovorím), no na browsovanie netom je skvelá.

Ako som písal vyššie, prvé pocity sú skôr rozpačité. Tento telefón má pozitívne a aj negatívne stránky, no určite patrí, k tomu najvýkonnejšiemu čo som doteraz v rukách držal. Preto sa teším na ďalšie veci, čo s ním vyskúšam.

 

xperia

 

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.