21
dec
2015

Kam na kávu v Bratislave?

Milujem dobrú kávu a ešte radšej mám vysedávanie po kaviarňach (a vo vinotékach), i keď toho času moc nie je. Ako každý človek aj ja mám miesta, kde chodím radšej ako inde. V tomto blogposte nájdete 3 miesta, ktoré mám z bratislavských kaviarní najradšej. Vo všetkých 3 robia skvelú kávu. Vo všetkých 3 sú ľudia, ktorí tú kávu milujú a pritom je každá kaviareň iná.

Brew Bar Café

Brew Bar Café

Brew Bar sa nachádza dočasne na Tomášikovej ulici v Koloseu (snáď už čoskoro vo Fresh Markete) a ponúka širokú ponuku kávových špecialít z rôznych svetových a slovenských pražiarní. V Brew Bare si dávam každé ráno cestou do práce Flat White. Ak radi skúšate nové kávy a pražiarne, máte radi speciality coffee a filtrované kávy toto je miesto pre vás. I keď troška od ruky (centrum to nie je).

Mono Café

Mono Café

Mono Café sa nachádza na Budovateľskej ulici, čo mám iba na skok od fotoateliéru. Práve preto tvorí Mono moju druhú obľúbenú kávo-lokáciu. Útulná kaviareň so skvelými kávami na mlynčeku a pravidelnými novinkami.

MAD DROP Espresso & Brew Bar Café

MAD DROP

MAD DROP je kaviareň s atmosférou na Radlinského ulici. Na mlynčeku majú najčastejšie kávu od malej banskobystrickej pražiarne Illimité coffee roasters. Skvelá filtrovaná káva, super zákusky a príjemné prostredie – čo viac človek môže chcieť. Kaviareň je zároveň skvelý cyklopoint.


 

Vo všetkých troch kaviarňach nájdete ako baristov charizmatických ľudí, ktorí sa s vami radi porozprávajú o káve, odporučia vám a hlavne vám spravia naozaj dobrú a kvalitnú kávu.

Fotky s láskou ukradnuté z Facebook stránok kaviarní…

1 Response

  1. Vyskosal som vela kav v meste, vela z nich uz neochutnam. V poslednej dobe ma zaujala kava v cukrarni elezi, vraj je prazena len pre nich, pil som kubu a fakt ze moze byt. Treba skusit, vrele odporucam. Samozrejme ze zavazila aj prijemna obsluha….

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.