17
okt
2010

Facebook má nové tlačítko “Nepáči sa mi to”

Skalní fanúšikovia Facebooku volali dlho po tlačítku Nepáči sa mi to. Facebook dlho toto tlačítko odmietal, no nedávno prišiel s obdobou tohto tlačítka. Server AllFacebook.com zachytil screenshot upraveného newsfeedu, kde jasne vidno aké dramatické zmeny Facebook chystá s komentármi. Nový systém komentárov si môžete už teraz „odskúšať“ na Facebook blogu.

Súhlas alebo nesúhlas s niekoho komentárom môžete vyjadriť voľbou tlačítka Up (zelené) alebo Down (červené), čo je prakticky tlačítko „Nepáči sa mi to“. Facebook konečne dorobil aj systém odpovedí. Teda môžete priamo reagovať na niekoho komentár. Tento prehľadnejší systém má hneď niekoľko výhod. Tou hlavnou výhodou je prehľadnejšia komunikácia, reagovať na niekoho môžete teraz priamo. Zaujímavé je, že pri komentároch stále ostáva nám notoricky známe tlačítko „Like“.

Z hodnotenia každého užívateľa sa vytvára automaticky rating komentárov. Som však zvedavý na čo taký rating bude, a ako facebook s týmito dátami naloží. Lebo, keby pozitívne komentáre napríklad uprednostňovalo konverzácia by sa stala chaotickou.

Iba čas a užívatelia ukážu ako bude nový systém komentárov fungovať. Pravdepodobne tento systém Facebook spustí najprv iba v social plugine, teda v komentároch pod rôznymi článkami. Som zvedavý či sa dočkajú užívatelia aj nových komentárov priamo na Facebooku.

 

Leave a Reply

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.