Integrujte si funkcie z Facebooku do svojho WordPress blogu

Facebook integrácia do CMS WordPressNa vývojárskom blogu Facebooku sa objavila informácia o vydaní nového modulu pre WordPress. Pomocou tohto modulu, môžete jednoducho do svojho Worddpress blogu integrovať rôzne funkcie Facebook, ako je napríklad sociálne publikovanie alebo možnosť otagovať niekoho v článku. Plugin funguje aj na mobilných zariadeniach, má podporu viacerých jazykov a je schválený vrámci WordPress.com VIP programu.

Inštalácia modulu

Modul sa inštaluje ako každý iný modul na WordPress. Buď si ho stiahnete a manuálne nahráte na FTP server, alebo si ho nainštalujete priamo z WordPressu. Potom si musíte aktivovať plugin. Choďte na https://developers.facebook.com/apps a vytvorte si Facebook aplikáciu. Zapíšte si niekde App ID, App secret a App namespace, budete ich potrebovať pri aktivácii modulu.

 

Instalacia Facebook modulu do WordPressu

Sociálne publikovanie a tagovanie ľudí

Po nastavení pluginu budete môcť publikovať nový obsah z vášho blogu na vašu Timeline alebo na vašu Facebook stránku. V postoch môžete zároveň otagovať ľudí alebo iné Facebook stránky.

Otagovanie ludi, cez Facebook plugin

Publikovanie clanku vo vasej Timeline

 

 

 

 

 

WordPress widgety a doplnky

K dispozícií je niekoľko WordPress widgetov, ktoré pomáhajú interakcii s Facebookom:

  • Activity Feed – ukazuje čitateľom aktivitu ich priateľov súvisiacu s vašim webom ako Like a komentáre
  • Odporúčania – zoznam personalizovaných odporúčaní na stránky, ktoré by sa tiež mohli vašim návštevníkom páčiť. Zároveň je tu pre nich možnosť odporučiť text, ktorý práve čítajú, na svojej Timeline
  • Prispôsobiteľné Like, Subscribe a Send tlačidlá
  • Komentáre – jednoduchý spôsob ako umožniť ľuďom napísať komentár na vašu webovú stránku a zároveň na Facebook
  • Súčasťou sú aj nástroje na moderovanie a automatická SEO podpora pre Facebook komentáre, čiže sa nemusíte báť, že by ich vyhľadávače neindexovali a strácali by ste tým návštevnosť

Stiahnite si oficiálny Facebook plugin pre WordPress: http://wordpress.org/extend/plugins/facebook

Zdroj: Facebook developers blog a WP.sk

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.