Moja ranná rutina je káva cez V60. Spravte si ju so mnou

Milujem kávu a pijem ju viac ako bežný človek. Rád skúšam nové chute, nové odrody, nové značky. V poslednom čase však asi najviac pijem slovenskú pražiareň výberovej kávy Goriffee. Okrem toho, že chalani pražia úplne perfektnú kávu a každý mesiac majú nové kávy v ponuke, tak je táto pražiareň aj môj klient a starám sa im o marketing a e-shop.

Doslova si neviem predstaviť ráno bez kávy. Ako hovorím: „Ráno bez kávy je ako použiť miesto toaleťáku šmiegeľ. Ide to, ale radosť vám to nespraví.“. Moja ranná rutina pozostáva z jednoduchého receptu cez filtrovanú prípravu V60.

Môj recept na V60:

  • 35g kávy
  • 400g vody
  • 94 stupňov
  • stredne hrubé mletie

Úvod: Vložíme do V60 papierový filter a premyjeme ho horúcou vodou aby sme ho zbavili papierovej chuti a zároveň si predhrejeme V60 a dekantér.

1.krok: Položíme V60 a dekantér na váhu, nasypeme 35 gramov čerstvo pomletej kávy

2.krok: Nalejeme 90g vody krúživým pohybom, jemne s V60 zakrúžime, počkáme 30 sekúnd

3.krok:Dolievame vodu do 400g na 2krát

4. krok: Celkový čas a prípravy by nemal presiahnuť  2:45 min

Pokiaľ sa Vám káva prekvapkávala príliš rýchlo, nastavte si trochu jemnejšie mletie. Ak sa káva prekvapkávala príliš pomaly, nastavte si naopak trochu hrubšie mletie. Hrúbkou mletia ovplyvnujete čas extrakcie.

Vložiť komentár

Táto webová stránka používa Akismet na redukciu spamu. Získajte viac informácií o tom, ako sú vaše údaje z komentárov spracovávané.